Hundar och jakt

Hundar är livet, framförallt svarta jaktlabradorer. Mina hundar, Tova och Freja, är mina följeslagare, i vardagen, på träning och jakt. Stella bor nu hos min svägerska och trivs alldeles utmärkt.

”The flying dogs”

Denna bildserie är en av mina favoriter. Stella och Tova i ett stenbrott på Bohus-Malmön. Tova, den lilla, är alltid snabbast på pinnar och snälla Stella, med de gula ögonen får alltid ge sig. Men här fick Tova se sig slagen. Bildserien finns i restaurangen på Ulkeröds gård och i väntrummet på Kongahälla sjuksjukvård så hundarna har blivit kändisar.

Porträttbilder med studioblixtar. Inte bara hundar hamnar framför kameran, katter, kaniner och hästar går utmärkt att fotografera i studiomiljö, det gäller bara att ha tålamod.

Andjakter på Ulkeröds gård är något alldeles extra. Fina fåglar, duktiga apportörer och goda luncher i mysig miljö bidrar till en riktig god stämning.

Tjejjakt på Ulkeröd nov 2022 – en jaktdag bestående både av lerduveskytte, game of clays, samt andjakt. En mycket lyckat upplägg.

Andjakt 2020

På hösten är Tova och jag apportörer, dvs hämtar änder som skjuts. Taggade Tova är i sitt esse och jag försöker hålla henne i schack. Det är extra roligt när duktiga skyttar, som här, är med på jakten. En eloge till alla hundar och hundförare som gör att vi hittar alla änder som skjuts.

Rough Shooting på Ulkeröds Gård 2019

Rapphönsjakt med stående fågelhund 2019

Fasan- och rapphönsjakt i England januari 2019

Rapphöns- och andjakt på Ulkeröds Gård

Ulkeröds gård, som har en av landets bästa lerduvebana, anordnar jägarexamen och from 2018 även utbildning i bågskytte.

Andjakter

Rapphönsjakter med stående fågelhund

Fågeljakt i Spanien

I detta vackra landskap fotograferade jag denna jakt. Fåglarna med de röda benen kallas Redlegs. Fåglarna var snabba och överlistade många gånger de erfarna hagelskyttarna. Men stämningen var god och alla var nära till skratt.